Tip: op wel heel originele wijze je foto’s afdrukken

13Mijn passie voor fotograferen komt overduidelijk van mijn moeder. Nog steeds sparren wij dikwijls over de foto’s die wij maken en dat houdt het ook leuk en levendig. Je blijft elkaar wederzijds beïnvloeden namelijk – en zo blijf je tevens scherp. Ik vind mijn moeder een van ’s werelds beste fotograferen en heb meerdere van haar foto’s aan de muur – en zij van mij. Ze geven me vaak de inspiratie ook andere invalshoeken dan gebruikelijk is op te zoeken.

In Instagram-stijl je foto’s afdrukken

11Niet alleen beïnvloeden we elkaars werk, ook geven we elkaar geregeld tips op fotografiegebied. Zo attendeerde ze me er van de week nog op dat je de beste kwaliteit in drukwerk krijgt bij de Hema. Zoals elke Nederlanders waarschijnlijk wel weet, is de Hema al heel lang prominent aanwezig op het terrein van foto’s, en dan met name het afdrukken ervan. Vroeger al brachten wij onze rolletjes naar de Hema. Tegenwoordig kun je gerust de website Hema.nl bezoeken en hoef je er de deur niet meer voor uit. Natuurlijk hebben ze zich de laatste jaren erg ontwikkeld op digitaal gebied en zo komt het dat je hier op allerlei uiteenlopende wijzen je foto’s kunt laten afdrukken, bijvoorbeeld in een fotoboek of op canvas. Een bezoekje aan Hema.nl is genoeg om een indruk van deze mogelijkheden te krijgen. Dat kan overigens ook met je mobiele telefoon want de Hema heeft een eigen app en mobiele versie die het gemakkelijk maken om je foto’s direct uit je telefoon over te hevelen. 

27Hierover ben ik zeer te spreken, je hebt er namelijk allerlei variaties in. Zo kun je allerlei commentaar dat op Facebook op je foto’s is gegeven mee laten afdrukken, of kun je ervoor kiezen de foto’s gefilterd en in een klein vierkantje, en dus in Instagram-stijl, te laten afdrukken. Wat een speelse ideeën!