PICO Neo 3 in alles verder dan zijn voorganger

Dat is genieten zeg. De PICO Neo 3 is er en deze all-in-one VR headset voldoet aan alle hooggespannen verwachtingen die er al zo lang waren. De nieuwe headset gebruikt daarvoor een nieuwe Qualcomm XR2 chipset.

Pico Neo 3: beelden en applicaties worden zeer vloeiend weergegeven

Het is bekend dat de headsets van PICO zijn ontworpen voor Enterprise gebruik. Bij de ontwikkeling van de PICO Neo 3 zijn de laatste technieken gebruikt waardoor het een echte aanwinst is voor de zakelijke VR-markt. De brillen van deze aanbieder zijn standalone, dat wil zeggen draadloos en zonder computer toe te passen. Het feit dat je draadloos gebruik kunt maken van de all-in-one VR headset is met speciale dank aan de zeer krachtige chipset waarover het beschikt. Net deze chipset is de Neo 3 in staat om beelden en applicaties op een zeer vloeiende wijze weer te geven.

Design lijkt sterk op de PICO Neo 2

De specificaties van de PICO Neo 3 mogen er zijn en zullen de echte kenner enorm aanspreken. Wat betreft het design heeft de PICO Neo 3 sterke gelijkenissen met de voorganger, de Neo 2. De Neo 3 lijkt iets ronder en bovendien zijn de camera’s aan de voorkant van de headset veel minder zichtbaar nu. De nieuwe controllers hebben tracking ringen, die een plaats hebben bovenop de controllers. Dat heeft veel weg van het design van de Quest 2. 

Wifi 6 en vier groothoek camera’s

De PICO Neo 3 gebruikt wifi 6 en heeft de beschikking over vier groothoek camera’s. Deze camera’s maken positionering en tracking op millimeter niveau prima mogelijk. De headset gebruikt ruimtelijke lokalisatie op basis van SLAM, dat wil zeggen tegelijk lokalisatie en mapping mogelijk is. De controller tracking gebeurt op basis van computervisie en de PICO Neo 3 heeft liefst 32 tracking sensoren.

Robuuster en meer flexibel dan de voorganger

De PICO Neo 3 is robuuster en meer flexibel dan zijn voorganger. Er is nu sprake van twee nieuwe 6 DoF controllers die 32 optische tracking sensoren gebruiken voor de meer complexe omgeving positionering. Daardoor kan stabiele tracking gebruikt worden, ook in omgevingen met een lage textuur met heldere of met donkere instellingen. De Bluetooth 5.1 en 2.4 Ghz en 5 GHz en biedt zowel draadloze als bekabelde streaming opties zoals bijvoorbeeld een speciale displayport en kabel. Het moge duidelijk zijn dat de PICO Neo 3 headsets alle belangrijke ontwikkelingsengines ondersteunen. 

Alleen voor zakelijke gebruikers

De Qualcomm XR2 processor is uitstekend en er is sprake van 256 GB on-board opslag. Het LCD-scherm heeft een PPI van 773 en een verversingssnelheid tit 90 Hz. Opvallend is verder dat de headset lichter aanvoelt in vergelijking met de vorige 6 DoF headset. Hoewel in Azië anders, zijn de brillen van Pico in Europa echte Enterprise headsets. Dat houdt in dat de brillen alleen gebruikt mogen worden door zakelijke gebruikers. In alles is de PICO Neo 3 verder dan de voorganger. Wat dat betreft is de lancering het lange wachten dan ook echt waard geweest.