Als je op vakantie gaat, neem je natuurlijk foto’s van de bezienswaardigheden, van de natuur en alles in je omgeving omdat je het toch mee wilt nemen als een herinnering. Zo heb je dus ook een aantal bestemmingen in Europa waar je geweest moet zijn puur om schitterende foto’s te nemen. Ben je benieuwd welke bestemmingen dit zijn? Lees dan gauw verder!

Ijsland

Het eerste waar je aan denkt bij het horen van Ijsland is Blue Lagoon. Blue Lagoon is een geothermische spa en is één van de meest bezochte plekken in het land. Bovendien is dit ook één van de vele locaties waar je mooie foto’s kunt maken. Natuurlijk heb je ook veel watervallen, vulkanen, geisers, gletsjers en het strand met zwart zand die je kunt bezichtigen. Keuze genoeg om de adembenemende natuur te fotograferen, vooral voor de natuurliefhebber.

Griekenland

De wereldberoemde foto’s waarop je witte huizen en gebouwen ziet met blauwe daken, wie kent die niet. Deze zijn te vinden op het eiland Santorini in Griekenland, om specifiek te zijn in het stadje Oia op Santorini. Het is gelegen op een rots, dus je hebt er vanzelfsprekend steile hellingen met trapjes en smalle straatjes tussendoor. Natuurlijk kun je nergens beter een mooi zonsondergang meemaken dan op dit eiland. Bovendien perfect voor de mooiste foto’s met de witte huisjes.

Lapland

Lapland ligt ten noorden van de Poolcirkel en is de noordelijkste provincie van Finland. In het kort gezegd: ijskoud. Maar, het is natuurlijk een bucket list bestemming voor velen, omdat je er het noorderlicht kunt zien. Dit is vanzelfsprekend dan ook perfect voor de mooiste foto’s die je er kunt nemen. Dus, mocht je toch nog een keer de ijskoude temperaturen in willen om het fenomeen mee te maken en bijvoorbeeld een tocht te maken door de sneeuw met rendieren of honden, dan is Lapland je place to be.

Schotland

Schotland is al een keer benoemd tot het mooiste land in de wereld, dus het is dan ook logisch dat dit een bestemming is dat je één keer in je leven gezien moet hebben. Voor de Game of Thrones liefhebbers is dit dan ook leuk om te bezoeken omdat een groot deel van de serie in dit land is opgenomen. De Schotse Hooglanden zijn ideaal als je een panoramisch uitzicht wilt zien en wilt fotograferen natuurlijk. Zo heb je zicht op de meren, bergen, watervallen, de kastelen en zo veel meer.

Dit is natuurlijk maar een kort lijstje met de mooiste bestemmingen om te fotograferen. Er zijn zoveel meer landen en steden over de hele wereld waar je mooie foto’s kunt maken. Hierover kun je meer reisblogs vinden op avonturen.nl!